Hvordan kan terapi hjælpe dit barn?
I terapien er der fokus på at identificere, hvad der påvirker dit barns trivsel, og med at hjælpe dig som forælder med at blive bedre til at forstå dit barns følelser og reaktioner. Et terapeutisk forløb kan også give børn værdifulde værktøjer, som de kan bruge resten af livet. Der kan bl.a. være fokus på at:
● Udvikle sunde måder at håndtere udfordringer på
● Styrke dit barns selvværd og robusthed
● Forbedre dit barns relationer til andre
● Blive bedre til at håndtere svære tanker og følelser
● Hjælpe dit barn med at blive bedre til at regulere sig selv følelsesmæssigt
Hvordan foregår behandlingen hos mig?
I mit arbejde med børn lægger jeg stor vægt på at tilrettelægge forløb, der passer til det enkelte barns behov. Jeg bestræber mig på at skabe et rum, hvor dit barn kan føle sig set, hørt og forstået og det er afgørende, at dit barn føler sig tryg og godt tilpas i relationen til mig.
Du vil som forælder altid i et eller andet omfang blive medinddraget i behandlingen, afhængig af dit barns alder. Forældresamarbejdet fylder mest i forhold til mindre børn, men kan også være vigtigt i forhold til behandling af unge.
● Jeg starter som regel altid med en samtale enten alene med dig som forælder eller med dig og dit barn sammen, hvor vi kan tale om jeres bekymringer og dit barns behov.
● Herefter tilbyder jeg som udgangspunkt samtaler til dit barn alene, og sammen finder vi den tilgang, der passer bedst - det kan være gennem samtale, leg, tegning eller andre aktiviteter, alt efter barnets alder, udviklingstrin og personlighed. Nogle børn har i starten brug for, at du som forælder er til stede under hele sessionen, hvilket vi kan aftale ved første samtale.
● I de sessioner, hvor barnet deltager alene, starter eller slutter jeg almindeligvis med en kort fælles samtale sammen med dig og dit barn, hvor vi kan tale om de fremskridt eller udfordringer der er, og hvor vi kan tale om de mål, der er i terapien.
● Undervejs kan der også opstå behov for forældresamtaler uden deltagelse af barnet, hvilket vi aftaler hen ad vejen. Vi evaluerer løbende, om der er fremskridt i behandlingen, eller om der er behov for en anden indsats.
Jeg har også børn og unge i behandling, der har børnepsykiatriske diagnoser, som ADHD, ADD og/ eller autisme. Nogle børn/unge med diagnoser har brug for at få en bedre selvforståelse og for at få redskaber til at håndtere egne udfordringer i hverdagen, mens andre har behov for at bearbejde evt. sideløbende belastningsreaktioner, såsom angst, OCD, depression mv.
Jeg har også børn i behandling, som er søskende til et barn med en diagnose, hvilket ligeledes kan give en del udfordringer.
Min erfaring er, at børn generelt er mere åbne og modtagelige for hjælp, end vi voksne tror. Med de rigtige værktøjer og støtte kan børn og unge udvikle sig og trives på en måde, der gavner hele familien. Det er dog vigtigt, at dit barn kan se en mening med at komme til samtalerne og er motiveret for behandlingen.